Sandarinimo darbai su NICOBAND – paprasčiau nebūna

2020-04-15 Sandarinimo darbai su NICOBAND – paprasčiau nebūna

Tie, kas bent sykį bandė statyti ar remontuoti patys, gali paliudyti, kad namuose gali būti pilna sandūrų ir plyšių, kuriuos būtina sandariai užtaisyti. Stogo danga, pamatų hidroizoliacija, langų ir durų angos, komunikacijų angos... Kad būstas atitiktų naujausius energetinio efektyvumo reikalavimus, būtų sandarus, šiltas ir sausas, tokioms vietoms reikia skirti daug dėmesio, ir padaryti tai geriausia moderniais, efektyviais būdais.

Statybinės technologijos vystosi neatsilikdamos nuo rinkos, suteikdamos vartotojui galimybę atlikti visus darbus greitai, kokybiškai ir patikimai. Šiuolaikinėje statybų ir remonto praktikoje yra daug įvairios paskirties sandarinimo medžiagų – poliuretano putos, silikoniniai bei akriliniai hermetikai arba specializuotos sandarinimo juostos. O iš pastarųjų universalumu ir panaudojimo paprastumu išsiskiria lipnioji sandarinimo juosta NICOBAND.

Daugybė panaudojimo sričių

NICOBAND – juosta hermetikas, skirta sandarinti siūles bei sandūras, remontuoti plyšius, hidroizoliuoti bei apsaugoti nuo korozijos metalinius sandūrų paviršius. Tai idealus sprendimas tokioms atsakingoms vietoms kaip prijungiamosios stogo sandūros, grindų ir sienų sandūros vonios kambaryje, vamzdžių sandūros bei metalinių paviršių ar talpų įtrūkimai.

image2.jpegimage3.jpeg

Dvipusė lipni juosta NICOBAND DUO taip pat gali būti panaudojama laikinai šilumos izoliacijos lakštų fiksacijai, profilinių stogo dangos membranų ar stogo dangų lakštų persidengimų hidroizoliavimui ir hermetizavimui.

Tokį didžiulį panaudojimo sričių spektrą lemia išskirtinės šios sandarinimo juostos savybės: idealus sukibimas su įvairiais paviršiais, didelis atsparumas UV spinduliuotei ir ilgas eksploatavimo laikas, nereikalaujantis jokių specialių įgūdžių montavimas ir populiarių spalvų paletė.

Idealus sukibimas su įvairiais paviršiais

Apatinis juostos NICOBAND sluoksnis, pagamintas iš specialios sudėties bituminio-polimerinio rišiklio, savaime prisiklijuoja prie bet kokio remontuojamo paviršiaus – metalo, šiferio, medžio, plastiko, tinko, betono, stiklo ir pan. Tereikia tik, kad šis paviršius būtų lygus, sausas, švarus (be rūdžių bei dulkių) ir nelabai šaltas. Dar geresniam prilipimui rekomenduojama sandarinimo juostą papildomai prispausti prie pagrindo rankomis arba lyginimo velenėliu, o vertikalių paviršių sandarinimo atveju – lentjuoste.

Kad sandarinimo juosta NICOBAND prisiklijuotų pakankamai gerai, ir pagrindo, ir pačios juostos temperatūra turėtų būti aukštesnė nei +5 ºС, bet žemesnė nei 45–50 ºС (ant pernelyg karštų paviršių klijuoti juostos NICOBAND nerekomenduojama). Kone visi mūsų klimato sąlygose remontuojami paviršiai, jei tik darbai neatliekami atšiaurią žiemą ar per pačią vasaros kaitrą, šį temperatūrų diapazono reikalavimą atitinka savaime. Šiek tiek šaltesniems paviršiams taip pat nebūtina laukti geresnių orų – remontuojant vėsesnę dieną, pagrindą ir apatinį klijuojamos juostos paviršių galima pašildyti statybiniu fenu, kad klijinis sluoksnis suminkštėtų ir pagerėtų jo kibumas.

Laikantis šių paprastų ir aiškių taisyklių, kruopščiai priklijuotos sandarinimo juostos vietoje siūlė tampa visiškai sandari ir atspari vandeniui bei nebekelia jokių rūpesčių per visą juostos eksploatavimo laiką.

image4.jpeg

Patikima apsauga nuo UV spinduliuotės

Sandarinimo juostos hermetizuojantį sluoksnį sudarantis polimerizuotas bitumas nėra atsparus UV spinduliuotei – paliktas po saulės spinduliais bitumas su laiku gali pasenti ir pradėti irti. Tad gamintojai pasirūpino jo patikima apsauga. Iš viršaus juosta NICOBAND yra padengta apsaugine aliuminio plėvele, nelaidžia saulės spinduliams ir UV spinduliuotei. Ši danga patikimai apsaugo sandarinimo juostą ir suteikia galimybę ją be jokių apribojimų naudoti išoriniams hermetizavimo darbams per visą gamintojo garantuojamą 10 metų tarnavimo laiką.

Iš viršaus aliuminio plėvelė padengta tvariomis spalvomis, parinktomis pagal labiausiai paplitusias stogo dangas: žalia, ruda, raudona, sidabriška bei pilka. Renovuojant stogo dangą arba ją hidroizoliuojant, juostos spalvą galima priderinti prie pagrindo spalvos, kad suremontuotas fragmentas negadintų bendro estetinio paviršiaus vaizdo.

Nereikia jokių specialių įgūdžių

Sandarinimo juostą NICOBAND be galo paprasta naudoti, dirbant su ja nereikalingi jokie specialūs įgūdžiai. Klijinį sluoksnį juostos pakuotėje uždengia apsauginė plėvelė. Tereikia, atpjovus reikiamų matmenų fragmentą, pašalinti nuo jo šią plėvelę ir kruopščiai prispausti juostą prie hermetizuojamos vietos. Visos šios operacijos paprastos ir įveikiamos net minimaliai žinių turintiems vartotojams. Tačiau rezultate gaunama ideali siūlių ir jungčių sandarinimo kokybė lemia didžiulį sandarinimo juostos NICOBAND populiarumą ne tik tarp paprastų vartotojų, bet ir tarp statybos bei remonto specialistų. Vis daugiau namų šeimininkų ir meistrų papildo savo įrankių dėžes šiuo nepakeičiamu sandarinimo pagalbininku.

Daugiau informacijos šiame puslapyje

views 2199
Grįžti į straipsnių sąrašą