Straipsniai

2021-10-21 Bituminių stogų remontas

Kasdien konsultuojant įvairiais techniniais klausimais, vienas dažniausiai užduodamų klausimų yra apie tai, kaip remontuoti esamą stogą. Reikia pripažinti, kad į šį klausimą negalima atsakyti vienareikšmiškai – stogai yra įvairūs, taigi sprendimų gali būti daugybė.

2021-10-13 TN International kompanija prailgins nebenaudojamų PVC gaminių gyvenimą

Chabarovsko pažangiosios socialinės ir ekonominės plėtros teritorijoje TN International pradeda naują veiklą – bus perdirbami nebenaudojami PVC (polivinilchlorido) gaminiai – nuotekų sistemos, dailylentės, sofitai, furnitūra ir langų profiliai.

2021-10-11 Didžiausios Vidurio Azijos mečetės eksploatuojamas stogas bus sukurtas, naudojant TN International kuriamas medžiagas

 Kazachstano sostinėje – Nur-Sultan mieste – statoma didžiausia Vidurio Azijos mečetė. Ji yra tarp Kabanbai batyr ir Mangilik El prospektų. Pagrindinio kupolo aukštis sieks 90 metrų, minaretų – 130 metrų. Bendras pastato plotas – 68 tūkstančiai kvadratinių metrų. Mečetė talpins iki 30 tūkstančių lankytojų. 

2021-07-26 Vasaros pabaiga – paskutinė galimybė planuoti namo šilumos izoliaciją

Nors nepakankama šilumos izoliacija nėra į akis šokanti namų problema, bet ji gali būti labai nepatogi ne tik vidaus patalpų komforto, bet ir finansine prasme. Ir vasara – puiki proga prisiminti apie šaltus žiemos vakarus bei pasirūpinti, kad jūsų namai taptų šiltesniais ir taupesniais.

2021-06-21 TECHNONICOL BIM sprendimai

„TECHNONICOL“ sėkmingai įgyvendino BIM sprendimus – dabar suskaitmeninti pastatų izoliacijos sistemų duomenys pateikiami interneto svetainėje www.technonicol.eu: iš jos naudotojai gali atsisiųsti visus produktų duomenis ir perkelti juos į savo projektą.

2021-06-11 Geriausia pastato šilumos izoliacija šiandien

Šilumos izoliacijos medžiagos, naudojamos šiuolaikinių pastatų statybose, padeda išvengti šilumos praradimų, sumažinti išlaidas šildymui bei oro kondicionavimui. Tai, savo ruožtu, gali pagerinti pastato tvarumo – energijos sunaudojimo ir anglies dvideginio išskyrimo į aplinką – charakteristikas.

2021-05-19 Kaip klientai renkasi statybines medžiagas

Apklausos parodė, kad ir statybų profesionalai, ir mėgėjai linkę rinktis medžiagas vadovaudamiesi panašiais kriterijais. Esminiai jų – tai prieinama kaina, pakankamai aukšta kokybė, suteikiama gamintojo garantija bei išsami techninė informacija.

2021-04-20 Stogas, kuriuo rūpinamasi, tarnaus ilgiau

Stogo danga – vienas iš esminių bet kurio pastato elementų. Būtent jai tenka didžiausias agresyvios išorinės aplinkos poveikis, būtent ji apsaugo namą ir jame gyvenančius žmones nuo lietaus, sniego, krušos ar plieskiančios saulės. Tad bent du kartus per metus – tarkim, pavasarį ir vasarą – būtų sąžininga pasirūpinti ja ir mums.

2021-03-26 Kaip sumažinti energijos nuostolius planuojant pastatų statybą

Energetiniu statomų pastatų efektyvumu ir jų suvartojamos šilumos kiekiu pradėta domėtis jau nuo 1973 m., kai pasaulyje kilo naftos krizė. O dabar, praėjus beveik pusšimčiui metų, visiems naujai statomiems ar renovuojamiems pastatams keliamas reikalavimas sunaudoti labai nedaug energijos – arba išvis jos nenaudoti, o pasigaminti patiems.

2021-03-17 Aplinką tausojantys ir tvarūs pastatai

Jau kuris laikas nekilnojamojo turto vystytojai į aukštos energinio efektyvumo klasės daugiabučių kvartalų projektus įtraukia vis daugiau tvariosios statybos elementų: perdirbtų žaliavų, nealergizuojančių bei natūralių medžiagų, vandens filtrų, lietaus vandens rezervuarų bei saulės energijos modulių.

2021-03-05 Bituminės polimerinės dangos hidroizoliacijos pasirinkimas

TECHNONICOL techninės pagalbos skyrius, kasdien dirbdamas su Baltijos šalių projektais, sukaupė nemažai patirties hidroizoliacinių medžiagų pasirinkimui, stogams ir požeminėms konstrukcijoms.

2021-03-02 XPS šilumos izoliacija energiškai efektyviems pastatams

Įsigaliojus naujiesiems energinio efektyvumo reikalavimams, tradicinių šiltinimo medžiagų panaudojimas, siekiant aukštesnės pastato energinio efektyvumo klasės, apsisuka žymiai didesniu jų storiu. Tad, šiltinant pastatų fasadus ir pamatus, tampa ekonomiškai naudinga pasidairyti modernesnių, užtikrinančių tą pačią ar net geresnę šilumos varžą, bet plonesnių medžiagų.