Patikima šiltinamojo sluoksnio izoliacija nuo garų

2020-11-11 Patikima šiltinamojo sluoksnio izoliacija nuo garų

Kad ir kaip kokybiškai būtų apšiltintos jūsų pastato stogo konstrukcijos, šiltinamasis sluoksnis kokybiškai atliks savo termoizoliacinę funkciją tik tol, kol bus sausas. Kad neįgertų drėgmės veikiamas kritulių, jis iš viršaus dengiamas hidroizoliacija, o kad į jį nepatektų drėgmė iš patalpų oro, prasiskverbianti per konstrukcijas, – pagelbėja garus izoliuojantis sluoksnis.

Pagrindinė garų izoliacijos sluoksnio funkcija – užkirsti ore esantiems garams kelią į šiltinamąjį sluoksnį. Ją rekomenduojama naudoti visose visuomeninių ir gamybinių pastatų stogų konstrukcijose, kurių patalpose numatomas normalus (prekybos ir laisvalaikio centrai, gyvenamieji kompleksai, sandėliai, gamybinės patalpos, viešbučiai, verslo centrai, ligoninės ar autocentrai) arba padidintas drėgmės kiekis (sporto salės, vandens parkai ar baseinai). Garų membrana sluoksnis klojamas tiesiai ant šiltinamo pagrindo, o vėliau ant jos tvirtinamas šiltinamasis sluoksnis.

Ir garų, ir oro barjeras

Naujoji specializuota garų izoliacinė membrana TECHNOELAST VB 500 SELF pasižymi daugeliu privalumų, išskiriančių ją stogų šiltinimo produkcijos rinkoje. Ji skirta naudoti stogų konstrukcijose su visais šilumos izoliacijos tipais bei su visomis hidroizoliacinėmis medžiagomis, klijuojant ją tiesiai ant metalinio profiliuoto pakloto. Apatinė šios membranos dalis padengta lipniu bituminiu polimeriniu sluoksniu, apsaugotu lengvai nuimama silikonizuota plėvele. Klijinis sluoksnis sukimba su visais paviršiais, sudarydamas vientisą nelaidų garams sluoksnį. Savaime prilimpančios membranos siūlių nereikia papildomai tvirtinti dvipuse lipniąja juosta, ji patikimai prilimpa prie pakloto per visą susilietimo plotą, nereikalaudama papildomo lygaus nepertraukiamo pagrindo ir papildomos tvirtinimo įrangos. Tai apčiuopiamai sutrumpina garų izoliacijos sluoksnio montavimo laiką.

TECHNOELAST VB 500 SELF membrana absoliučiai nelaidi garams: palyginti su artimiausiu buitiniu garų izoliacinio sluoksnio analogu – 200 µm storio polietilenu, jos laidumo garams koeficientas – 1200 Sd (kuo šis skaičius didesnis, tuo mažiau drėgmės praleidžia medžiaga), kai polietileno, kurį mes naiviai laikėme nelaidžiu, – vos 80 Sd. O aliuminio folijos sluoksnis, kuriuo membrana padengta iš išorės, suteikia jai dar ir galimybę maksimaliai sumažinti nevaldomų oro srautų judėjimą į išorę – kitaip sakant, toks garų izoliacijos sluoksnis tampa beveik nelaidus ir orui. Šitaip pasiekiama dvigubos naudos: pastatas į aplinką išskiria kur kas mažiau šilumos, o jo šildymo išlaidos tampa apčiuopiamai mažesnės. Sutrumpėja ir laikas, sugaištamas tokiam pastatui įšildyti. Aliuminio folijos sluoksnis, be savo tiesioginės funkcijos, dar suteikia patalpose esantiems žmonėms papildomos apsaugos nuo elektromagnetinio lauko įtakos: užkerta kelią iš kosmoso sklindančiai 10–4000 MHz diapazono elektromagnetinei spinduliuotei.

Toks visiškas nelaidumas suteikia garų izoliacinei membranai papildomo panaudojimo galimybę: ji gali laikinai atlikti stogo funkciją, po ja galima tęsti vidaus darbus net darganotu oru. Kol rinkoje nebuvo TECHNOELAST VB 500 SELF, įrengiamam stogui reikiamų hidroizoliacinių parametrų garo izoliacijai naudotos medžiagos neužtikrino, todėl stogo įrengimo etapu po juo negalėjo būti vykdomi jokie kiti statybos darbai.


Tvirta, patikima danga

Garo izoliacinė membrana TECHNOELAST VB 500 SELF gaminama su armuoto stiklūno tinkleliu, padengtu sluoksniu bitumo, modifikuoto polimerais SBS (stirenas – butadienas – stirenas), sumaišyto su mineraliniu užpildu. Tokia sudėtis suteikia jai didelio atsparumo tempimui – net 600/600 N. Šis skaičius reiškia, kad ant membranos, patiestos ant profiliuoto metalinio lakšto bangų, gali ramiai stovėti žmogus. Ji neišsitemps ir nesuplyš, tuo toli pralenkdama standartines, nearmuotas garų izoliacijos membranas.

Ši galimybė ramiai vaikščioti ja ir atsparumas mechaniniams pažeidimams daro membraną TECHNOELAST VB 500 SELF labai populiaria montuotojų tarpe – jie žino, kad ant jos galima dirbti vikriau, nesiimant papildomų saugos priemonių ir neapsvarstant kiekvieno savo judesio, ir dažniausiai tai reiškia trumpesnį ne tik jos pačios, bet ir vėliau tvirtinamo šiltinamojo sluoksnio klojimo laiką.

Lengva, paprasta ir greita montuoti

Lipnus, gerai su pagrindu sukimbantis klijinis sluoksnis daro šios garų membranos montavimą be galo paprastu ir lengvu. Išlyginus juostą stogo atžvilgiu, nuo ritinio atskiriamas apsauginės plėvelės kraštas, membranos galas priklijuojamas prie profiliuoto pagrindo ir toliau, išvyniojant membranos ritinį per visą stogo paviršių ir laiku nuplėšiant apsauginę plėvelę, membrana patikimai prisiklijuoja prie viso dengiamo pagrindo. Dėl savo lipnumo ji montuojant nepasislenka stogo ir jau paklotų juostų atžvilgiu nei ją klojant, nei vėliau montuojant šilumos izoliacijos sluoksnį. Tokiems darbams atlikti nereikia jokio specifinio išsilavinimo, tad jie prieinami ne tik specialistams, bet ir mažiau patyrusiems montuotojams arba mėgėjams.

Membranos juostos plotis – 1,08 m – parinktas taip, kad atitiktų bet kokį metalinio profilio viršutinės bangos žingsnį, tad iki minimumo sumažintas galimų nuopjovų kiekis padaro TECHNOELAST VB 500 SELF sunaudojimą labai taupiu ir racionaliu.

Aukšta medžiagos kokybė ir puikios techninės charakteristikos, viename produkte derančios su racionaliu sunaudojimu, dideliu darbo našumu ir mažomis laiko sąnaudomis, suteikia membranai išskirtinių privalumų naudojant ją šiuolaikinių aukšto energinio efektyvumo pastatų statybose.

Daugiau informacijos rasite čia

views 3148
Grįžti į straipsnių sąrašą