UAB MIDA LT socialinė parama Šv. Pranciškaus onkologiniam centrui

2021-12-16

Kaip ir kiekvienais metais, per TN International gimtadienį – mūsų įmonė MIDA LT jį švenčia savotiškai kitaip, skirdama pinigų tam tikrai socialinės paramos prašančiai šeimai, grupei, unijai ar pan.  Siekiame kasmet būti socialiai atsakingi ir skirti paramą tiems, kuriems jos labiausiai reikia. Parama, skirta neįgaliųjų vaikų mamoms praeitais metais, mums be galo sušildė širdis, girdėjome šitiek gerų žodžių ir padėkų.

   Šiemet tikslas buvo kiek kitoks. Kadangi taip jau nutiko, kad per šiuos metus netekome savo dviejų kolegų, kuriuos pasiglemžė onkologinės ligos, klausimo kam skirti paramą – neliko. Ieškojome šeimos, kuriai reiktų mūsų socialinės pagalbos Gargžduose, Klaipėdos rajonuose, Klaipėdoje, bet tai nėra viešai prieinama informacija ir mums rasti bei susisiekti nepavyko. Nei per savivaldybes nei per kitas įstaigas. Bet ieškodami radome vietą, kuri visiškai pateisino mūsų lūkesčius ir išsklaidė abejones. Kalba eina apie onkologinį centrą, kuris įsikūręs Klaipėdoje, visai šalia onkologinės ligoninės.

   Šv. Pranciškaus onkologinis centras – tai pelno nesiekiantis ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo, kurio tikslas – tenkinti viešuosius interesus, teikiant viešąsias paslaugas ir vykdant visuomenei naudingą veiklą, turintis ūkinį, finansinį, organizacinį ir teisinį savarankiškumą. Kitaip tariant – nuo nieko nepriklausantis centras, kurį valdo asmenys, patys praėję šios ligos kelius, patyrę visus sunkumus ir nuopolius, iš to išlipę ir norintys padėti kitiems asmenims.

   Centre nedirba gydytojai, tai nėra gydymo įstaiga, nors rekomenduojama ne ką mažiau. Čia užsiimama dvasine ir psichologine pagalba, tiek sergančiajam tiek jo artimiems žmonėms, vaikams. Centre dvasinę pagalbą teikia vienuoliai, kurie pasiruošę žmonėms padėti atrasti pamestą balansą, atsikratyti chaoso galvoje, išsikalbėti, rasti ramybę ir priimti ligą, išmokti gyventi su ja ir kovoti. Taip pat čia dirba psichologai, kurie padeda nenugrimzti į depresiją, kuri šiais laikais gydoma dar sunkiau, nei pati liga. Emocinei gerovei skatinti pasitelkiamos įvairios veiklos, kaip: dekupažas, šilko dirbiniai, molio terapijos, dailė, įvairūs rankdarbiai iš vilnos, siūlų ir pan. Taip pat centre yra masažo kambarys, kuriame atliekamas kūno atpalaidavimas, pagalba išsilaisvinant iš streso surakinto kūno. Tam pačiam tikslui yra ir muzikos kambarys, kuriame grojama fortepijonu su tam tikrais dažniais, kurie žmonėms padeda atsipalaiduoti ir sureguliuoti sutrikusią miego veiklą. Kelis kartus per savaitę vyksta mankštos su kineziterapeutais. Tai pat galima naudotis centro biblioteka, kurioje gausu grožinės literatūros arba centro sukurtų leidinių susijusių su liga, nuo kurios gydomasi, įvairūs informaciniai lankstinukai - taip pat nemokami. Yra grožio kambarys, skirtas moterims, kurios dėl taikomos chemoterapijos netenka plaukų, antakių ir kt. Joms čia yra paruošta perukų, kuriuos gali pasiskolinti, kepurėlių, kurios pagaminamos per rankdarbių būrelius bei mokoma teisingai naudotis kosmetika ir makiažo galia pasidailinti kam tikrus pakitusius veido bruožus.


   Labiausiai neįtikėtina tai, kad visos šios paslaugos centro lankytojams yra nemokamos, išskyrus nakvynę, jei esate nevietinis ir neturite kaip atvažinėti. Tai didelė pagalba tiems, kurie gydosi onkologinėje ligoninėje ir neturi kaip važinėti, gali kreiptis ir apsistoti šiame centre bei taip pat naudotis visomis jo teikiamomis paslaugomis. Aplinka čia tiesiog užburianti, pradedant šilta atmosfera įėjus, kurią sukuria centro darbuotojai, tęsiant visiška švara ir jaukumu centro patalpose. Lauke esantys rožynai, gėlynai ir čiulbantys paukščiai, tai sanatorija kiekvienam atvyksiančiam. Taip pat greta yra teniso ir padelio kortai, norintiems laiką leisti aktyviai bei bažnyčia, kurioje galima lankytis kada tik norisi.

   Apsilankę ir pabendravę su centre dirbančiais asmenimis, nelikome abejingi, kad pasirinkome teisingai ir mūsų parama jiems bus labai naudinga. Šis onkologijos centras negauna jokių valstybės pajamų, gyvena iš rašomų projektų, kitų įmonių bei žmonių asmeninės paramos. Todėl esame labai laimingi galėję prisidėti prie tokios teisingos ir šaunios organizacijos veiklos, kuri kuria visapusišką gėrį tiek sergantiems tiek juos supantiems žmonėms.

Grįžti į naujienų sąrašą