PVC stogų dangos. Kaip pasirinkti?

2020-03-02 PVC stogų dangos. Kaip pasirinkti?

Sparčiais žingsniais tobulėjančios technologijos neaplenkia daugelio sričių – ypač jų įtaka juntama statybų sektoriuje. Viena svarbiausių pastato dalių yra stogas. Pastarajam keliama daug reikalavimų, mat jis ne tik saugo nuo išorės poveikio vidines patalpas, bet drauge yra didžiausias šilumos laidininkas. Investicija į stogo kokybę ir patvarumą yra nemaža, tad lūkesčiai siejami su sėkminga ilgalaike eksploatacija. Visgi kai kurios stogų dangos yra imlesnės saulės poveikiui, drėgmei, temperatūrų svyravimams, todėl savo funkcionalumo netenka greičiau, nei tikimasi. Tad nenuostabu, jog šalia ilgus metus populiarumu nesiskundžiančių stogo dangų vietą atranda ir kokybę bei spartų montavimą užtikrinančios alternatyvos – PVC dangos, pasižyminčios solidžiu funkcionalumu.

Inovatyvus ilgaamžiškumą, patikimumą ir spartų montavimą apjungiantis sprendimas – stogų sistemos su sintetinių membranų, pagamintų iš aukščiausios kokybės plastifikuoto polivinilchlorido, hidroizoliacija. Šios membranos suteikia efektyvią apsaugą nuo vandens bei leidžia mėgautis patogiu ir sparčiu montavimu, kas itin aktualu dengiant labai didelių plotų stogus.

TECHNONICOL asortimente – LOGICROOF membranos

LOGICROOF PVC membranų gamyba grindžiama unikalia koekstruzijos technologija. Išbandykite šių PVC membranų, kurias rasite mūsų pasiūloje, privalumus:

Asortimente galima rinktis ir trijų tipų itin tvirtas ir aukšto atsparumo specialiosios paskirties PVC membranas, išsiskiriančias dar solidesnėmis techninėmis charakteristikomis:

Besirenkantiems PVC membranas rekomenduojame vertinti ne tik storį, bet ir atsparumą tempimui, lankstumą, pailgėjimą (matuojamas procentais). Montuojant tikslinga atsižvelgti į rekomenduojamą montavimo temperatūrą – kai kurioms membranoms, pavyzdžiui, LOGICROOF V-RP ar LOGICROOF V-RP T, galioja tam tikri ribojimai.

image5.jpegimage6.jpeg

Kodėl TECHNONICOL PVC dangos – geriausias pasirinkimas Jums?

Patvarumas. LOGICROOF membranos turi specialų apsauginį sluoksnį su koncentruotais stabilizatoriais, suteikiančiais apsaugą nuo ultravioletinių spindulių, neretai tampančių polimero struktūros pažeidimo priežastimi.

Atsparumas. Mūsų PVC membranoms būdingas pavydėtinas atsparumas mechaniniam poveikiui, senėjimui, UV spinduliams bei kitam išorės poveikiui.

Savaiminis užgesimas. Kiekviename PVC membranos sluoksnyje, kuriam naudojami plastiko mišiniai, yra oksidaciją esant aukštai temperatūrai lėtinančių antipirenų. Tai efektyvi apsauga nuo membranos užsidegimo, galinčio kilti atsiradus ugnies šaltiniui.

Didžiausias stabilumas. LOGICROOF membranų gamybai naudojami tik pirminiai polimerai, taip garantuojant maksimalų membranų stabilumą.

Svoris. PVC stogo dangos nesudaro didelių apkrovų stogo konstrukcijai.

Plastika. Šio tipo stogo dangos nepraranda plastiškumo savybių net tada, kai lauke vyrauja neigiama oro temperatūra.

Drėgmės išgarinimas. Nereikia montuoti ventiliacijos kaminėlių, nes PVC stogų dangos pasižymi savybe išgarinti susikaupusią drėgmę.

Montavimas, nepriklausomai nuo metų laiko. LOGICROOF membranų gamybos ypatumai suponuoja nuo sezono ir temperatūros nepriklausomą montavimą – sulydyti membranas galima esant karštam ar šaltam orui, net drėgmei. Tai suteikia platesnes darbų planavimo galimybes ir nepriklausomumą nuo oro sąlygų bei metų laiko.

Sparta. LOGICROOF membranos montuojamos patogiai, o svarbiausia – greitai, todėl net itin didelių plotų stogai uždengiami per neįtikėtinai trumpą laiką.

Praktiška ir naudinga: kaip sparčiai aptikti pažeidimus PVC membranoje?

Spartūs statybų procesai yra vienas iš siekių šiame sektoriuje, tad kartais net itin skrupulingai kontroliuojami darbai neapsieina be defektų. Anot tyrimų, stogų membranose nematomų defektų skaičius svyruoja nuo kelių dešimčių iki šimtų. Ne paslaptis, jog net minimalus defektas suponuoja didesnę vandens pratekėjimo riziką, o drauge ir trumpesnį stogo dangos eksploatavimo laiką. Siekdami atliepti į vyraujančias tendencijas ir rinkos poreikius įsigijome unikalų „TRAMEX Dec Scanner“ membranos paviršių skenuojantį įrenginį, padėsiantį užkirsti kelią defektų ir nesandarumo daromai žalai bei iki minimumo sutrumpinti pažeidimų paieškos laiką. Specialus skeneris 5 000 kv. m. siekiantį stogo plotą nuskaito vos per 3–4 valandas, efektyviai aptikdamas net mažiausius pratekėjimo šaltinius.

image7.png

Informuojame, jog TECHNONICOL specialistai nuolat organizuoja mokymus bei seminarus, kuriuose pristato TECHNONICOL gaminamas PVC stogų dangas, supažindina su jų privalumais, montavimo ypatumais ir kita vertinga informacija. Mokymus galima organizuoti ir užsakovo iniciatyva.

Jei norite pirmieji sužinoti mūsų naujienas ir informaciją apie planuojamus seminarus, sekite naujienas tinklapyje www.technonicol.lt ir mūsų „Facebook“ paskyroje.

views 3168
Grįžti į straipsnių sąrašą