TECHNONICOL rūpinasi ekologija

2021-05-12

     Nepaslaptis, kad mes mylime gamtą ir rūpinamės jos tausojimu. Neveltui pasak ,,Forbes‘‘ neseniai atlikto tyrimo, vertinusio atsakomybę už aplinką, Technonicol korporacija užėmė 18 vietą (iš vertintų 200 didžiausių šalies įmonių) ir tapo lydere statybinių medžiagų kategorijoje. Vieni pagrindinių kriterijų buvo gamtos ir atsinaujinančių išteklių naudojimas bei investicijos į pažangias aplinkosaugos technologijas ir ekologiškus produktus. Šiais kriterijais vadovaujamės kasdien ir visada ieškome sprendimų, kaip tapti kuo draugiškesniais mūsų gamtai.

     Vienas iš pavyzdžių - UAB ,,Mida LT‘‘ ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto mokslininkų atradimas, jog bitumo gamybos atliekos tinka antriniam panaudojimui ir todėl jomis neteršiamas sąvartynas. Atraižos gali būti panaudojamos kaip pakaitalas smėliui ar žvyrui vidaus keliuose arba asfalto mišinių gamyboje.

     Siekiant sumažinti gamybinio cecho šildymo sąnaudas, gamykloje buvo sumontuoti nauji automatiniai greitaeigiai vartai. Taip pat seni dyzeliniai krautuvai buvo pakeisti naujais šiuolaikiškais dujiniais krautuvais. Tai ne tik padidino gamyklos veiklos našumą, užtikrino saugesnį bei patogesnį darbą, bet ir prisidėjo prie ekologiškesnio gamybos proceso.

     Apie ekologišką transporto eksploatavimą galvojame tiek darbe, tiek už jo ribų.  Anksčiau po didelę Gargždų gamyklos teritoriją automobiliu važinėjęs sandėlio vadovas, dabar naudoja elektrinį paspirtuką. Taip pat UAB ,,Mida LT‘‘ atsinaujino savo automobilių parką – senuosius pakeitė naujais ekologiškais ,,Škoda‘‘ automobiliais, kuriais palepino savo darbuotojus. Per nedidelę įteikimo šventę UAB ,,Mida LT‘‘ gamyklos generalinis direktorius Andrius Jakas bei TECHNONICOL klientų aptarnavimo centro vadovas Justas Razmus ne tik padėkojo savo darbuotojams už gerus rezultatus, bet ir pamotyvavo būti atsakingais piliečiais bei kartu tausoti gamtą.





Grįžti į naujienų sąrašą