PATVIRTINTAS TECHNONICOL PIR PLOKŠČIŲ SAUGUMAS APLINKAI IR ŽMONĖMS

2020-07-13

PATVIRTINTAS TECHNONICOL PIR PLOKŠČIŲ SAUGUMAS APLINKAI IR ŽMONĖMS

TECHNONICOL korporacija jau daugiau nei 27 metus klientams siūlo aplinkai ir žmonėms saugias statybines medžiagas. Vienas tokių gaminių – PIR šilumos izoliacinės plokštės. „Eurofins Expert Services“ (Suomija) laboratorijoje atliktais bandymais patvirtinta, kad TECHNONICOL PIR plokštės neišskiria į aplinką kenksmingų medžiagų.

111.PNG

Ši laboratorija pasirinkta ne atsitiktinai – jos metodologija pagrįsta vienu griežčiausių ir reikliausių tarptautinių standartų – ISO 16000. Šis standartas taip pat taikomas kitose Europos šalyse, įskaitant Vokietiją (AgBB vertinimo procesas) ir Prancūziją (klasifikacija pagal Reglamentą Nr. 2011-321), ir leidžia medžiagas sertifikuoti pagal tarptautinę M1 klasifikaciją. Taigi, sėkmingi bandymai Suomijos laboratorijoje reiškia, kad testuotos statybinės medžiagos atitinka aukščiausius kokybės ir saugos reikalavimus.

Bandymų metu lakiųjų organinių junginių (LOJ), amoniako, formaldehido, kancerogeninių ir kitų kenksmingų medžiagų išsiskyrimui matuoti naudota moderni ir itin jautri įranga. TECHNONICOL PIR plokštės gavo sertifikatą, patvirtinantį, kad nei vienas testuotas parametras neviršija kenksmingų medžiagų koncentracijos.

„Šiuo metu vis daugiau dėmesio skiriama sveikatai, ir tai visiškai suprantama. Mes norime dėvėti alergijos nesukeliančius rūbus, valgyti sveiką maistą be kancerogenų, gyventi komfortiškuose namuose, pastatytuose iš aplinkai nekenkiančių medžiagų. Todėl itin svarbu rinktis statybines medžiagas, kurių saugumas žmonėms ir aplinkai būtų oficialiai patvirtintas. Suomijoje atlikti bandymai patvirtino, kad PIR šilumos izoliacinės plokštės atitinka griežčiausius reikalavimus“, – džiaugiasi Evgeniy Spiryakov, TECHNONICOL korporacijos Sintetinių membranų ir PIR padalinio vadovas.


Grįžti į naujienų sąrašą