TECHNONICOL šuolis į modernią ateitį – prisijaukinti BIM sprendiniai

2020-01-30 TECHNONICOL šuolis į modernią ateitį – prisijaukinti BIM sprendiniai

Šiuolaikiniam statinių projektavimui reikia plačios inžinerinės kompetencijos, o privalomos techninės ir teisinės žinios yra tokios gilios, kad jokia viena statybos šakos profesija jų negali aprėpti ir būti atsakinga už visą su statiniu susijusią informaciją.

Tradicinis sprendimų priėmimo procesas, pagrįstas architekto ir projektuotojo žiniomis, patirtimi, reglamentais ir sukaupta struktūrizuota informacija, keičiasi. Statinio informacinis modeliavimas (Building Information Modeling; BIM) – naujas instrumentas, leidžiantis bendrai dirbti projektuotojams, inžinieriams, gamintojams ir kitiems statybų rinkos dalyviams. Šis instrumentas palengvina projektavimą, leidžia apskaičiuoti sprendinio ekonominį efektyvumą ir padeda išvengti galimų projektavimo klaidų, taip mažėja laiko sąnaudos projektuojant ir statant pastatus. Šis darbo metodas jau tampa efektyvesnio ir tikslesnio projektavimo bei statybų sinonimu.

BIM veikia kaip sistema, užtikrinanti visos sukuriamos informacijos integralumą ir bendradarbiavimo erdvę gamintojams, architektams, inžinieriams, statybos įmonėms ir pastatų savininkams.

Hidroizoliacinių ir termoizoliacinių medžiagų gamintoja TECHNONICOL gamina statybines medžiagas bei siūlo sisteminius sprendimus, skirtus visapusei pastato apsaugai nuo pamatų iki stogo, kurie sumažina energijos nuostolius. Medžiagų suderinamumas tarpusavyje yra viena svarbiausių patikimos izoliacijos sistemos sąlygų.

Įmonė ilgą laiką specializavosi kaip gamintoja ir tapo statybinių medžiagų rinkos lydere, o dabar ji viena pirmųjų žengė į skaitmenizuotų sprendimų erdvę, panaudodama sukauptą didelę patirtį ir pasiūlydama profesionalius sprendimus pritaikant modernias technologijas.

TECHNONICOL stogų sistemų skaitmeninimo tikslas – informaciją susisteminti ir pateikti tokia forma, kuri patogiausia naudotojui.

TECHNONICOL sėkmingai įgyvendino BIM sprendimus – skaitmenizuotus izoliacinių sistemų duomenis pateikė savo tinklalapyje: iš jo naudotojai gali atsisiųsti visų gaminių duomenis ir įsikelti į savo projektus. Modeliai paruošti programinei įrangai „Archicad“ ir „Autodesk Revit“. Remiantis ilgamete patirtimi, iš gausios informacijos atrinktos patikimiausios ir dažniausiai projektuojamos stogų sistemos, jų duomenys pateikti kaip stogų modeliai.

image1.pngimage2.png

Sprendiniuose pateikiama informacija: sistemos pavadinimas ir aprašymas, modelio fragmentas su kiekvieno sluoksnio pavadinimu, pagrindinių medžiagų, iš kurių sudaryta sistema, sąrašas bei alternatyvių medžiagų, kuriomis galima pakeisti pagrindines medžiagas, sąrašas. Perjungus į 3D vaizdą, rodomas stogo sistemos modelis, kuriam suteikiamas parametrų rinkinys, medžiagos yra lengvai identifikuojamos, nurodomos jų fizinės savybės. Vartotojui norint panaudoti stogo modelį, pakanka jį nukopijuoti ir pernešti į savo projektą.

image3.png

BIM bibliotekos – geriausias architekto įrankis

Skaitmenizuota informacija BIM objektų pavidalu dažnai yra publikuojama BIM bibliotekose. Šios bibliotekos – tai šiuolaikinio architekto kasdienio darbo įrankis: visų rūšių realaus pasaulio konstrukcijų komponentai yra lengvai prieinamame debesų kataloge. Architektams suteikiama galimybė projektuoti pastatus su nustatytais parametrais ir detalėmis, taip sumažinant darbo krūvį ir laiką, reikalingą konstrukcijoms projektuoti.

Renkantis viešąsias bibliotekas, kuriose bus pateikiami skaitmeniniai gaminių katalogai, labai svarbu įvertinti kiekvienos bibliotekos turimą vartotojų ir produktų skaičių, analitiką bei funkcionalumą, galimybę sujungti atskirus komponentus į sistemas. TECHNONICOL produktų katalogai yra pateikti platformoje „BIMobject“, kuri yra didžiausia pasaulyje. Ji turi 1,5 mln. profesionalių vartotojų, 380 mln. produktų peržiūrų, 45 mln. katalogų atsisiuntimų per metus, sugeneruoja 14 mln. kontaktų. Iš „BIMobject“ naudotojai gali atsisiųsti ir įsidiegti produktų katalogus, kuriuos vienoje vietoje pateikia dauguma didžiųjų gamintojų.

„Autodesk Revit“ priedas – TECHNONICOL sprendiniams automatizuoti

Kadangi TECHNONICOL turi labai daug produktų, naudotojui siūlomas atskiras programinis priedas „Autodesk Revit“. Kai statinio stogo sistemos komplektuojamos su šiltinimo ir hidroizoliacinėmis medžiagomis bei kitais stogo elementais, suteikiama galimybė lengvai sukomplektuoti visą stogo sistemą net ir labai specifiniams projektams, parenkant gaminius iš katalogų, papildant projektą tipiniais mazgais bei automatiškai suformuojant nuolydžius pagal realius gamintojo produktus.

TECHNONICOL sukurtas priedas „Autodesk Revit“ apima medžiagų ir sistemų bibliotekas bei brėžinių katalogą. Projektuotojas tipinius mazgus, kuriuose yra kiekvienas elementas, gali atsisiųsti ir įsikelti tiesiai į savo projektą, o informaciją įtraukti į savo žiniaraščius. Papildoma priedo funkcija – automatizuotos žymos, kurios padeda lengvai suformuoti visą medžiagų sąrašą. Taip pat vartotojas gali pakeisti esamos konstrukcijos sudėtį, pridėdamas alternatyvių medžiagų ir keisdamas storį, arba sukurti savo konstrukciją.

Programos priedą galima atsisiųsti čia.

views 858
Grįžti į straipsnių sąrašą