Populiariausios stogų sistemos

2021-01-27 Populiariausios stogų sistemos

   Ilgą laiką buvę tik senosios statybos daugiabučių ar visuomeninių pastatų dalimi, vis dažniau individualių namų ar kotedžų statyboje tampa populiarūs plokštieji stogai. Atsakydama į didėjančią paklausą, bendrovė TECHNONICOL paruošė kolekciją stogų įrengimų sistemų, leidžiančių per trumpiausią laiką kokybiškai įrengti bet kokį stogą.

Greitos statybos plieno stogams – mineralinė vata ir prilydomoji danga

   Ant profiliuoto plieno perdangų įrengiamiems neeksploatuojamiems stogams TECHNONICOL siūlo net 15 stogo šiltinimo ir izoliavimo sistemų, pritaikytų įvairiems pastatų poreikiams. Viena paprasčiausių – tai TN ROOF BRM STEEL FIX 01, optimalus sprendimas didelio ploto stogo dangai, greitai statomiems gamybiniams pastatams ir konstrukcijoms. Čia naudojama mineralinė vata ir šiuolaikinė garų izoliacija leidžia užtikrinti objekto ilgaamžiškumą ir sveiką mikroklimatą patalpų viduje.

   Pastatams, kuriuose yra patalpų su padidintu oro drėgniu, pritaikyta sistema TN ROOF BRM STEEL FIX 02, kur stogo šiltinimo medžiagoje numatytas papildomas ventiliacinis sluoksnis, suteikiantis papildomų galimybių drėgmei pasišalinti iš stogo konstrukcijos. Sustiprintas garų izoliacijos sluoksnis izoliuoja gausią drėgmę, sklindančią iš pastato vidaus.

   Jos modifikacija – TN ROOF BRM STEEL FIX 05 – be ventiliacijos numato dar ir pačioje „sumuštinio“ apačioje montuojamą papildomą šilumos izoliacijos sluoksnį, apsaugantį garų barjero plėvelę nuo fizinio pažeidimo montuojant bei gerokai prailginantį sistemos eksploatavimo trukmę.

   Šiose trijose sistemose numatyta tradicinė bituminė prilydomoji stogų danga, klojama dviem sluoksniais. Pirmajam specialistai dažniausiai rekomenduoja ritininę dangą TECHNOELAST PV S5s, o viršutiniam – TECHNOELAST PV S5b. Tačiau yra variantų ir su vienasluoksne stogų danga FIX TOP PV S5: atitinkamai bazinis TN ROOF BRM STEEL SOLO 01 ir turintis papildomą išlyginamąjį sluoksnį po garų barjeru TN ROOF BRM STEEL SOLO 04.

Praktiški sprendimai su PVC danga

   Kokybiška, stipri, atspari mechaniniam pažeidimui ir ilgaamžė šiuolaikinė PVC stogų membrana LOGICROOF, suderinta su mineralinės vatos šiltinamuoju sluoksniu ir šiuolaikine garų membrana TECHNOELAST VB 500 SELF naudojama vietoje prilydomosios stogų dangos sistemoje TN ROOF PVC STEEL CLASSIC. Mažesnį svorį turintis šios sistemos variantas – TN ROOF PVC STEEL COMBI EPS – numato mineralinės vatos ir polistireninio putplasčio (EPS) derinį šiltinamajame sluoksnyje, toks sprendimas leidžia ženkliai sumažinti stogo sistemos svorį ir kainą. O statiniams, kurių stogams nenumatyta šilumos izoliacija, kompanijos TECHNONICOL projektuotojai sukūrė itin lengvo montavimo sistemą TN ROOF PVC STEEL LIGHT, kai ant metalinio perdangos profilio tvirtinama OSB plokštė ar kitas surenkamasis pasluoksnis, ant jos klojama geotekstilė ir prilydoma PVC membrana.



Poliuretano plokštės – šiltos ir tvirtos

   Standžių poliizocianurato (PIR) putų plokštės pasižymi dideliu stipriu gniuždant ir itin mažu šilumos laidumo koeficientu, tad stogų sistemos, kuriose naudojama ši moderni šiltinimo medžiaga, įgauna didžiulį populiarumą. TECHNONICOL savo klientams siūlo kelias PIR termoizoliacija pagrįstas populiariausias sistemas: TN ROOF BRM STEEL SMART 01 ir TN ROOF BRM STEEL SMART 02 su prilydomąja ritinine danga, TN ROOF PVC STEEL SMART 01 su mechaniškai tvirtinama polimerine membrana ir TN ROOF PVC STEEL SMART 02 su polimerine membrana bei papildoma garų izoliacijos sluoksnio apsauga išlyginamuoju mineralinės vatos sluoksniu.

Gelžbetonio perdangoms – laiko patikrinti sprendimai

   Daugybė įvairiausios paskirties – ir gyvenamosios, ir verslo –mūsų šalies pastatų stogų pagaminti iš gelžbetonio perdangų, tad ir jiems TECHNONICOL turi optimaliausių įrengimo sprendimų. Viena iš populiariausių sistemų, laikoma tradicine, – TN ROOF BRM CONCRETE FIX 01, skirta neeksploatuojamiems stogams ant betoninio pagrindo. Joje naudojama mineralinės vatos termoizoliacija ir dviem sluoksniais klojama bituminė stogo danga. Pastatams su patalpomis, kuriose būna didesnė drėgmė, geriau naudoti TN ROOF BRM CONCRETE FIX 02 – sistemą, kurioje numatytas papildomas šiltinamojo sluoksnio vėdinimas, iš stogo konstrukcijų leidžiantis pasišalinti visai įmanomai drėgme. PVC membranas naudojantys šių sistemų analogai – atitinkamai TN ROOF PVC CONCRETE CLASSIС 01 ir TN ROOF PVC CONCRETE CLASSIС 02.

   PVC stogo membranos panaudojimas numatytas ir gelžbetonio stogų sistemose su kitomis šiltinimo medžiagomis – polistireniniu putplasčiu bei poliizocianuratu (PIR). Tai atitinkamai TN ROOF PVC CONCRETE SMART EPS bei TN ROOF PVC CONCRETE SMART sistemos. Pastarąją sistemą ypatingai pravartu naudoti tuose objektuose, kur ant stogo dėl poreikio prižiūrėti čia sumontuotą įrangą susidaro padidėjusių apkrovų.



Ypatingas dėmesys eksploatuojamiems stogams

   Daugelis plokščiųjų mūsų miesto stogų, siekiant maksimaliai išnaudoti atsiveriančią erdvę, projektuojami eksploatuojamais – jais galima vaikščioti, juose leisti laiką ir net važinėti jais automobiliais bei juos parkuoti. Tokiems stogams tenka padidintas eksploatacinis krūvis, kad įrengti juos reikia tikrai atsakingai ir kokybiškai.

   Bendrovė TECHNONICOL paruošė kelis eksploatuojamų stogų įrengimo variantus: apželdinto, plytelėmis grįsto ir terasinio stogo sistemas.

   Apželdintų stogų sistemos TN ROOF BRM CONCRETE GREEN ir TN ROOF PVC CONCRETE GREEN tarpusavy skiriasi hidroizoliacine danga: pirmuoju atveju tai dvisluoksnė prilydomoji bituminė danga, antruoju – PVC membrana. Abiem atvejais šiltinamajam sluoksniui numatytas ekstruzinis polistireninis putplastis (XPS), daug tvirtesnis už paprastą, o tai reiškia – galintis be jokių nesklandumų išlaikyti jam nuo grunto, augalų bei aktyvaus naudojimo tenkantį padidintą krūvį.

   Neapželdintiems stogams TECHNONICOL turi tris įrengimo sistemas su plytelių danga. Pirmoji – TN ROOF BRM CONCRETE PAVEMENT, skirta nuo stogu vaikštančių pėsčiųjų tenkančiai apkrovai. Jos pagrindą sudaro ekstruzinio polistireno putplasčio sluoksnis ir bituminės polimerinės ritininės medžiagos hidroizoliacija. Šis sprendimas leidžia efektyviai naudoti stogą kaip papildomą erdvę, organizuoti poilsio ir pasivaikščiojimo zonas arba sporto aikštelę. Tuo pačiu metu stogas bus patikimai apsaugotas ne tik nuo apkrovų, bet ir nuo bet kokio atmosferos poveikio. Antroji sistema – TN ROOF BRM CONCRETE PAVEMENT LIGHT, skirta nešiltintam stogui. Ji rekomenduojama gyvenamiesiems pastatams su šalta palėpe arba kitiems statiniams, kurių konstrukcija nenumato stogo termoizoliacijos.

   O štai ant stogų įrengiamoms terasoms skirta specializuota lengvo eksploatuojamo stogo sistema TN ROOF PVC CONCRETE TERRACE, skirta lengvai atlaikyti pėsčiųjų žmonių sukuriamai apkrovai. Jos ypatumas – tai reguliuojamų plastikinių kojelių sistema, ant kurios sumontavus plytelių dangą, gaunamas lygus ir stabilus terasos pagrindas. Kaip ir pirmoji neapželdinto stogo sistema, terasų sistema hidroizoliacijai naudoja PVC membraną, o šilumos izoliacijai – XPS putplastį. Toks derinys idealiai atlaiko apkrovą, kurią į plastikines terasos plytelių atramas perduoda stogu besinaudojantys žmonės.


Visiškai paruoštos naudoti brėžinių bibliotekos

   BendrovėsTECHNONICOL inžinieriai, rūpindamiesi savo užsakovais, visoms sukurtoms stogų įrengimo sistemoms paruošė montavimo schemas, CAD bei BIM brėžinių bibliotekas ir visų sprendimuose naudojamų medžiagų technines specifikacijas. Visos jos yra pasiekiamos bendrovės svetainėje – šitaip bet kuriam vartotojui pasiūlomas aukščiausios kokybės sprendimas, pagrįstas idealiu medžiagų suderinamumu tarpusavyje.

   TECHNONICOL korporacijos gaminami aukščiausios kokybės hidroizoliacijos ir šilumos izoliacijos gaminiai yra tarpusavy visiškai suderinami ir gali būti naudojami visose jos siūlomose sistemose. Medžiagų suderinamumas – tai viena svarbiausių patikimos izoliacijos sistemos sąlygų. Būtent dėl šios priežasties bendrovės specialistai yra užtikrinti, kad visi jos klientai gauna geriausius išbaigtus sprendimus ir profesionalią pagalbą projektavimo metu.

   Daugiau informacijos galite rasti paspaudę čia: https://bit.ly/33lEJIO



views 2096
Grįžti į straipsnių sąrašą