Bendrosios rekomendacijos planuojantiems montuoti bitumines čerpes

2020-09-16 Bendrosios rekomendacijos planuojantiems montuoti bitumines čerpes

Bituminių čerpių stogai pelnytai išpopuliarėjo ir užima aukštas pozicijas stogo dangų sektoriuje. Tokia danga masina estetiška išvaizda, aukšta kokybe, atsparumu, ilgaamžiškumu bei stiprumu. Jei savo „namo kepurei“ pasirinkote būtent šį variantą, verta skrupulingai rinktis visas medžiagas bei atsižvelgti į specialistų rekomendacijas.

Viskas apie naudojamas medžiagas

Sutikime, statybų sektoriuje medžiagų įvairovė yra neįtikėtina. Viena vertus, tai gerai, kita vertus, kaip reikiant apsunkina pasirinkimo procesą. Ką rinktis ir kokios medžiagos reikalingos, montuojant bituminių čerpių stogo dangą?

Vienas kertinių pasirinkimų – kokybiška, patvari, estetiškai atrodanti ir patikima stogo danga. Šiuos kriterijus su kaupu pateisina nepaprastai didelis TECHNONICOL SHINGLAS stogo čerpių asortimentas – daugiau kaip šešios dešimtys skirtingų modelių!

TECHNONICOL papildomas hidroizoliacinis sluoksnis



TECHNONICOL asortimente galite rasti išsamias produktų charakteristikas ir išsirinkti Jums tinkamiausią.

Sandūrų juostos

TECHNONICOL sandūrų juosta yra bitumo ir polimerų medžiaga, pagaminta poliesterio pagrindu ir dengta stambiagrūdėmis bazalto granulėmis. Ši juosta užtikrina patikimą hidroizoliaciją. Ji montuojama stogo šlaitų sandūrų vietose. Klojama metro pločio juosta – po 50 cm turi tekti kiekvienam šlaitui. Geriausią hidroizoliaciją užtikrins ištisinė sandūros juosta, tačiau jei nepavyksta to užtikrinti, tai juostų susidūrimo vietoje privalomas 30 cm ar didesnis užleidimas bei itin kruopštus priklijavimas.

Kitos medžiagos

Bituminių čerpių montavimui bus reikalingos vinys. Rekomenduojame rinktis 30–45 mm ilgio vinis, turinčias ne mažiau kaip 9 mm skersmens galvutes ir ne mažesnį nei 3 mm kojelės skersmenį. Tokie tvirtinimo elementai bus tinkami bituminių čerpių montavimui ir užtikrins tvirtumą.

Be minėtų elementų, reikės ir bituminės-polimerinės mastikos. Siūlome rinktis mastiką TECHNONICOL Nr. 23 (FIXER).

Atitinkamą dėmesį skirkite ir stogo ventiliacijos elementams – jie labai svarbūs. Užtikrinkite, kad būtų sumontuotas pakankamas oro įtekėjimo bei ištraukimo angų skaičius.

Medžiagų poreikis: kaip apskaičiuoti?

Kiek reikia stogo dangos?

Tai priklauso nuo konkrečių čerpių tipo. Pavyzdžiui, TECHNONICOL SHINGLAS „Continent“ ar „Western“ naudingas stogo dangos plotas (skaičiuojamas atsižvelgiant į čerpių persidengimą) yra apie pusantro kvadratinio metro pakuotėje, JAZZ ar „Rancho“ serijos čerpių – 2 m2, o serijos „Country“ – net apie 2,6 m2. Jei rinksitės kitų serijų bitumines čerpes, jų naudingas stogo plotas bus 3 m2. Žinant šiuos kriterijus apskaičiuoti, kiek reikia stogo dangos, nebus sudėtinga.

Kiek vinių reikia?

Dažnai gana sudėtinga atrodo apskaičiuoti, kiek vinių reikės stogo dangai montuoti. Klojantiems bitumines čerpes siūlome vadovautis bendra taisykle, jog vienam kvadratiniam metrui reikia apie 80 g. specialių stoginių vinių.

Kiek reikia mastikos?

Jei rinksitės aukšta kokybe pasižyminčią TECHNONICOL Nr. 23 (FIXER) mastiką, tai skaičiuojama, jog 1 ilginiam metrui reikės:

Mastikos sluoksnis neturėtų viršyti 1 mm.

Kiti naudingi patarimai

UAB „Mida LT“ nuo š. m. teikia nemokamą paslaugą – per 2–3 darbo dienas atlieka šlaitinio stogo dangos ir reikalingų medžiagų skaičiavimus, suteikia kitą būtiną konsultaciją.

Mūsų specialistų rekomendacijos bituminių čerpių montavimo medžiagų pasirinkimui bei montavimui padės priimti teisingus sprendimus, rinktis tikslingą medžiagų kiekį ir užtikrinti sėkmingą montavimo procesą.

Savo užklausas siųskite šlaitinio stogo skaičiavimo servisui – shinglas.support@technonicol.eu.

Daugiau apie šlaitinio stogo skaičiavimo servisą čia

views 10089
Grįžti į straipsnių sąrašą